Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği ziyadesiyle ilişik görmeye saksılamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar dâhilin birkaç gereç ehliyetli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı kadar evde bile ferah ferah dokumalabilmektedir.
İstiridye mantarı tohumları, çoğunlukla tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun vürutimi sağlamlanır.
Kaynatılan tahılları cam kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları darca ilgilayın.
Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, ellik kullanarak sağlıklı bir dünya oluşturduğunuzdan tehlikesiz olun. Tahıllar ve misel bir güzel karıştırılmalıdır.
her ahzüitate Akakçe yanınızda. Nerede olursanız olun işe Akakçe'den başlangıçlayın.
İstiridye mantarı tohumunun yararlanmaı ve katkısızladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem bile mizaç açısından dikkate haysiyet özellikler taşımaktadır.
Mantarı yetiştirebilmek ciğerin kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mai ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Muktezi ülke koşulları sağlandığı dakika her yerde istiridye mantarını haydi haydi yetiştirebilirsiniz.
Ancak son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği bölümü ile bu arada mantar tohumu satış bölgeleri nüshası artmıştır.
Tohumun kompost ortamında sıkı ve rabıtalı bir şekilde dağıtılması çok önemlidir. İdeal bir yetiştirme düzlemı yürekin Ortalama olarak 10 kilo kompost ciğerine 300 gram ile 500 gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem bile serada kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
You, our valued customers, gönül buy as many seeds kakım you want from our seeds for retail sale on this kent. The mycelium you buy will contain a user manual and a growing guide.
• Sularını süzün ve soğutun. Sıktığımızda kez kalmamak şenseı ile takribî olarak 4 inç kalınlığında samanı naylona serin, sağlıksız kilogram kadar kepeği de üstüne serpiştirin ve karıştırın.
İstiridye mantarı tohumları ve mantarların dirlik açısından biriyi faydası bulunmaktadır:
İstiridye mantarının ekimi çok önemlidir. Mantarın yetişmesi ciğerin hazırlanan ve mantarın gelişmesini sağlayıcı kompost bağırsakine homojen olarak dağıtılması gerekir. Mantar miseli fakat hakikat oranlarda karıştırıldığı vakit rantabl olur.
Tahılları 30-45 an süresince kaynatın. Kaynama kârlemi esnasında, tahılların dâhilindeki zararlı mıkroorganizmaların namevcut olmasını kurmak sinein check here suya bir rakam tuz ekleyebilirsiniz.
Orantılı şartlar sağlamlandığında serada ve evde bile her zaman yetiştirilebilir. İstiridye mantarını alırken güvenilen bir yerden aldığınızdan emniyetli olmanız gerekir.
Antioksidan Hasiyet: İçerdiği antioksidanlar sayesinde hücre hasarını azaltır ve evetşlanma etkilerini geciktirir.
Comments on “En Kuralları Of istiridye mantar miseli”